Orient susține educarea siguranței la locul de muncă

Viața este plină de neprevăzut iar situațiile neplăcute pot apărea oricând în orice loc de muncă sau în orice activitate. La nivel global accidentele la locul munca au crescut punând în pericol viața angajaților. Riscurile pot fi minimalizate cu ajutorul nivelului de formare profesională, de informare şi educare al angajaţilor în ceea ce priveşte sănătatea şi securitatea muncii.

Educația în acordarea primului ajutor în mediul profesional este importantă astfel încât săptămâna aceasta, în cadrul companiei de transport Orient Spedition s-a desfășurat un curs de prim ajutor susținut de către Fundația pentru S.M.U.R.D. Rădăți, județul Suceava.

Angajații Companiei au avut posibilitatea de a învăța și exersa manevrele salvatoare de viață direct de la medicii și paramedicii voluntari S.M.U.R.D Rădăuți.

Cursul a început cu informații despre importanța siguranței propriei persoane. Dobândind aceste cunoștințe, personalul va fii mereu pregătit să intervină rapid, corect și eficient în caz de nevoie până la sosirea echipajului medical.

Informațiile teoretice au fost susținute de simulări de la cele mai simple și uzuale cazuri la cele mai grave situații.

În cadrul cursului, angajații împreună cu  medicii și voluntarii Fundației pentru S.M.U.R.D. au exersat practic pe manechine cum pot acționa în cazul unui stop cardio respirator.

Atât membrii echipajul cât și personalul compniei s-au implicat în desfășurarea cursului susținând astfel imprtanța unui asemenea curs.

“Datorită informațiilor dobândite am căpătat încredere că pot și că trebuie să ajut în situații de urgență pe cei din jurul meu. Fără să exagerez, gândesc că implicarea și executarea corectă și nu <<după ureche>> a diferitelor manevre, chiar poate face diferența, la un moment dat, dintre viață șimoarte.” a afirmat Angel Rautu, HR Manager.

“Mă simt mai pregatită în caz de un accident sau situație critică. De asemenea, foarte important mi s-a părut și ce ar trebui să comunicăm la 112 într-o situație de urgență când poate mulți tindem să ne pierdem cu firea.” a susținut Daniela Covaliu, COO.

Scopul cursului a fost atins întru-cât unii angajați ai companiei nu au rămas indiferenți și s-au înscris ca voluntari la Fundația pentru S.M.U.R.D. Rădăuți.

Prin această inițiativă Orient Spedition se ridică standardelor europene care presupun cunoașterea manevrelor de prim ajutor de către populația generală în totalitate dar si să răspunda solicitărilor legate de necesitatea învățării acelor manopere minime, care pot asigura supraviețuirea unei persoane aflate în stare critică.

Fundația S.M.U.R.D. vine în ajutorul celor care sunt interesați de siguranța locului de muncă prin diferite cursuri de instruire, dezvoltând astfel sistemului medical și tehnic de urgență și prim ajutor.

Viața este cel mai de preț dar ce ne-a fost oferit, el trebuie protejat în orice clipă.

Articol: Jenny Mandiuc

Smurd Orient

Ultimele postari