Alegerea celei mai bune metode de transport

transport

Cand transporti marfa la nivel international, este important sa alegi modul corespunzator de transport pentru a te asigura ca produsele tale ajung la timp si cu costul potrivit. Decizia de a livra pe pamant, pe mare, prin intermediul aerului asupra unei evaluari atente a nevoilor afacerii si o comparatie a beneficilor fiecarei metoda. Sa alegi cea mai buna modalitate de transport este critica pentru succesul in export.

Transport terestru

Transportul prin intermediul tirurilor este o metoda populara de transport marfa folosita la nivel mondial, prin intermediul vitezei si scaderii calitatii serviciilor din afara zonelor industrializate. Chiar daca alegi sa-ti livrezi produsele prin aer sau mare, un tir este deobicei responsabil pentru livrarea marfurilor din port pana la destinatia finala.

Cand livrezi prin intermediul tirurilor, dimensiunea marfurilor va determina daca ai nevoie de o masina mai mare sau mai mica. Unele afaceri lucreaza cu brokeri pentru a primi mari discounturi. Alte companii economisesc bani furnizand marfa direct la terminal, fapt ce elimina diferite lucruri asociate cu luarea marfei din punctul sau de origine.

Transport aerian

transport aerianTransportul aerian este cea mai buna optiune pentru exporturile sensibile la timp. Alte avantaje includ o asigurare mai ieftina, depozitare ieftina si un control al inventarului mai strict. Cu toate acestea, transportul aerian este mai scump decat cel maritim sau terestru si este limitat la disponibilitatea aeroporturilor majore din apropierea punctelor de plecare si sosire. Costul transportului este determinat in mare de greutatea marfurilor si rapiditatea cu care trebuie sa ajunga. Un transport greu si rapid va fi cel mai costisitor.

Unele companii de transporturi ofera si servicii de ridicare depinzand dimensiunea marfurilor, in timp ce altele iti impun sa-ti gasesti transport pana la terminal. Transportul aerian poate acomoda o greutate mai mare, in special daca este valoroasa.

Multe companii de transport aerian iti ofera oportunitatea de a-ti monitoriza bunurile prin intermediul unui website. Acest lucru inseamna ca poti urmari statusul transportului tau de la plecare pana la sosire fiind la curent cu informatiile necesare.

Transport maritim

transport maritimExporturile internationale sunt de cele mai multe ori realizate prin intermediul marii. Daca ai nevoie sa muti marfa multa ce nu necesita livrare rapida, transportul maritim este cea mai economica optiune. Exista o varietate mare de vase specializate ce pot acomoda orice tip de marfa.

Timpurile de tranzit pot varia depinzand de locatii specifice ale porturilor, dar o marfa ce se deplaseaza dintr-un port European intr-un port din Statele Unite ale Americii de exemplu, poate sa ajunga intre 10-12 zile depinzand de conditiile meteo si nautice.

Alegerea celei mai bune metode de transport

Fiecare mod de transport are propriile avantaje unice. Alegand o metoda corespunzatoare depinde mult de distanta, locatia geografica a destinatiei, natura marfurilor, bugetul tau si orice deadline necesar ce trebuie respectat.

Daca marfa trebuie transportata rapid ar trebui asigurat un transport aerian, in timp ce marfa care nu are deadline poate fi livrata prin intermediul marii. Majoritatea rutelor de transport necesita folosirea a cateva moduri de transport. Alegerea celei mai bune rute poate sa salveze mult timp si bani afacerii tale pe termen lung.

Ultimele postari