Mașina de ștanțare are rolul de a efectua o operație mecanică de fasonare la cald sau la rece, fără așchiere, a unor obiecte de aceeași formă, din material cu una sau două dimensiuni mici față de celelalte (tablă, bandă, discuri, sârmă) efectuată prin tăiere cu ajutorul unor ștanțe, sau prin deformare plastică.

Prin procedee de ștanțare se prelucrează semifabricate livrate sub formă de table, benzi, fâșii sau semifabricate individuale. Se prelucrează diferite materiale: table din oțeluri și aliaje neferoase, hârtie, materiale textile, piele (în industria de încălțăminte), celuloid, textolit etc. Ștanțarea se folosește în diferite ramuri industriale, cum sunt: fabricația de automobile, de tractoare, de avioane, industria electrotehnică etc.

Săptămâna aceasta, echipa Orient a realizat transportul internațional al unei mașini de ștanțat.
Punctul de pornire a fost Suedia iar punctul de descărcare Ungaria. Au fost parcurcurși aproximativ 1800 km în 4 zile tranzitându-se 5 țări.
Mașina de ștanțat de 40 de tone și cu dimensiunile de 800×320×300 metri a fost transportată în siguranța și în timp util.

Pentru acest transport au fost necesare autorizații speciale pentru lățime și greutate.
Acestei operațiuni i-am întocmit polița individuală de asigurare pentru ca transportul să se realizeze în cea mai mare siguranță.
Ne bucurăm că am îndeplinit cu succes și de această dată cerințele clienților noștri.

orient
catalin.demeter@spedorient.com