Transport manipulator pentru piese forjate Bulgaria Anglia

Transport manipulator pentru piese forjate Bulgaria Anglia

În ultimii ani s-a simțit o creștere considerabilă a cererii pentru piesele forjate de mari dimensiuni. Această creștere a condus la dezvoltarea și găsirea de noi soluții tehnice pentru proiectarea manipulatoarelor de forjare de mare tonaj.

Pe lângă capacitatea mare de transport, manipulatoarele de forjare trebuie să mai dețină unele caracteristici de robot industrial, cum ar fi percepția forței, precizie și flexibilitate.
Scopul lucrării este de a dezvolta un manipulator forjare de mare tonaj cu caracteristici de robot prin intermediul combinației de metode din domeniul mecanică, hidraulică și control. Pentru forjarea lingourilor din titan şi aliaje de titan se folosesc manipulatoarele pe şine sau pe roţi. Manipulatoarele de forjare au devenit din ce în ce mai importante deoarece s-au răspândit rapid în diverse arii industriale. Cele mai multe sunt de mare tonaj, având un gabarit foarte mare, iar cele mai utilizate funcţionează pe şine de cale ferată pentru a-şi mări stabilitatea şi precizia.

Zilele acestea, echipa ORIENT a desfășurat un transport special, un manipulator pentru piese forjate. Acesta a avut 53 de tone, o lungime de 11 m, o lățime de 3.6 m și înălțimea a fost de 3.5 m.

Transportul a fost unul internațional și s-a desfășurat cu încărcare în Ruse, Bulgaria și descărcare în Sheffield, Marea Britanie.

Pentru acest tip de transport ORIENT a utilizat un trailer cu 5 axe iar încărcarea și descărcarea s-au efectuat cu macaraua.

De precizat este faptul că această serie de manipulatoare de forjare are tipuri de acționare combinată a presei hidralice și a presei hidraulice-mecanice. Manipulatorul are ca funcții: deplasarea manipulatorului, strângerea fălcii de prindere, rotirea capului fălcii de prindere, ridicarea urechii fălcii de prindere, înclinarea urechii falcii de prindere, revenirea urechii fălcii de prindere etc.

Manipulatorul este utilizat pentru prinderea (fixarea) piesei forjate sau a semifabricatului pe ciocanul de forjat în scopul realizării procesului de forjare și pentru a reduce intensitatea efortului fizic al muncitorilor. Astfel se realizează o mecanizare efectivă  a procesului de fabricație a pieselor forjate.

Pentru ca această operațiune să se efectueze în cea mai mare siguranță s-a întocmit polița individuală de asigurare.

orient
catalin.demeter@spedorient.com